Kannattaako hääjuomia lähteä hakemaan ulkomailta?

Häiden juomat ovat usein yksi kalleimpia menoeriä häiden kustannuksissa. Luonnollisesti mitä isommat häät, myös sen isommat kulut juomista tulee. Pääset täältä lukemaan tarkemmin mitä juomia meidän häissämme tullaan juomaan!

Päätimme Kerkon kanssa heti häätilaa miettiessämme, että tilan täytyy olla sellainen, johon me voimme tuoda itse hankkimamme juomat erikseen. Ravintolahintaiset juomat olisivat olleet aivan liian iso menoerä meille. Niinpä me päätimme jo heti kättelyssä, että me haemme hääjuomamme Virosta tai Latviasta säästääksemme muutaman pennosen. 

Otimme Kerkon kanssa molemmat töistä vapaata perjantaille 3. toukokuuta lähteäksemme Tallinnan kautta Latviaan hakemaan hääjuomia ja viettämään yhteistä romanttista aikaa ennen häitä. Hetken selattuamme eri laivayhtiöiden reittimatkavaihtoehtoja auton kanssa, päädyimme varaamaan Tallink Siljan reittimatkan. 

Tallinkilla oli mielestämme parhaat lähtöajat ja pystyimme räätälöimään matkamme pituuden juuri sellaiseksi kuin halusimme. Päädyimmekin ottamaan ensimmäisen Tallinnaan menevän ja viimeisen Helsinkiin lähtevän laivan, sillä olimme jo päättäneet lähtevämme Latvian puolelle juomia hakemaan. Kahden aikuisen ja auton paikan varaukset kustansivat meiltä yhteensä 108 euroa, joka oli reippaasti alle kilpailijoiden hintojen silloin kun me näitä vertailimme.

Muutama viikko sen jälkeen kun olimme varanneet matkan, soitti Kerkon yksi bestmaneista minulle ja kyseli joko ehdimme matkan varaamaan, sillä Kerkon polttarit olisi aikataulullisesti kaikille paras järjestää juuri tuona viikonloppuna. Sanoin heti, että polttarit voi silloin järjestää ja minä hoidan meidän hääjuomien haun ilman Kerkkoa. Jännitin hieman matkaa ja halusin sopia Kerkon kanssa hyvissä ajoin hääjuomiemme määrän ja mitä juomia hakisimme, sillä en voinut paljastaa meneväni ilman häntä hakureissulle. Kerkko varmaan mietti, että nyt bridezilla nostaa päätään, kun yritin (ehkä hieman kiukkuisenakin) sopia juomia – heh! 

Onnekseni juomat saimme kuitenkin sovittua ja matkaan sain pikkuveljeni Sebastianin mukaani! Tallinkille oli todella helppoa tehdä muutos varaukseen ja yllätyksekseni se ei maksanut mitään. Nyt matka on tehty ja juomat odottavat ”häähuoneessamme” juhliamme.

Matkasimme veljeni kanssa Latvian Ainazissa sijaitsevaan Super Alkoon, josta saimme noukittua suurimman osan juomista mukaan. Ainoastaan punaviiniä piti Tallinnan Super Alkon puolelta hakea hieman lisää. Valkoviinin suhteen jouduin tekemään lennosta vaihdon, sillä alkuperäistä valintaamme ei ollut laisinkaan enää koko myymälässä ja sitä oli tulossa vasta viikon kuluttua lisää.

Kannattiko Latviaan siis matkata?

Matkan luonne hieman muuttui Kerkon jäädessä pois ja sen vuoksi oli matkamme näin jälkikäteen ajateltuna aika pitkä. Lisäksi suosittelen näin jälkiviisaana ehdottomasti olemaan yhteydessä Super Alkon myymälään ja pyytämään heitä keräämään juomat teille valmiiksi! Me emme tätä tehneet ja olisimme varmasti säästäneet paljon aikaa, kun meidän ei olisi tarvinnut etsiä tuotteita itse. Suosittelen kuitenkin lämpimästi hääjuomien hakureissua, sillä Suomeen nähden säästimme todella ison potin!

Matkakuluihimme lasken automme Diesel kulut (jotka olivat maltilliset), sillä koko matkaan meni noin puoli tankillista dieseliä, eli noin 30 euroa! Sen lisäksi maksoimme 108 euroa laivamatkoista. Yhteensä siis 138 euroa meni puhtaasti matkaamiseen. 

Alla avattuna meidän juomien määrä ja hinnat niin Latvian Super Alkossa, Viron Super Alkossa, kuin Suomen Alkossa:

Meidän hääjuomamme, 118 henkilölle, kustansivat siis meiltä 1626,60 euroa, joka oli 1788 euroa vähemmän kuin mitä Suomessa olisimme saaneet samoista juomista maksaa! Hintaero on todella suuri ja tämän perusteella suosittelen lämpimästi reissua.

Laskiessani kuitenkin hintaeron Latvian ja Viron osalta, on ero vain 258,01 euroa. Tuosta summasta voi poistaa samantien Diesel kulumme noin 30 euroa, jolloin hintaeroksi jää vain 228,01 euroa. Matkoihin meillä meni Tallinasta Ainaziin 2,5 tuntia suuntansa, eli yhteensä 5 tuntia!

Henkilökohtaisesti koen, että 228,01 euron takia ei olisi kannattanut lähteä Latviaan, vaan pysytellä Virossa. Toki riippuu paljon siitä, mitä juomia lähdette hakemaan, mutta koen ettei hintaero lopulta ollut kovin suuri Latvian ja Viron välillä – ainakaan niin suuri, että se olisi ollut viiden tunnin ajon arvoista.

Onko teillä hääjuomien hakureissua tiedossa?

♥ Sarah 

PS.: Huomioithan, että matkataksesi autolla ulkomaille tarvitset auton rekisteriotteen paperisena ja mikäli autosi on rahoituksella ostettuna myös rahoitusyhtiön luvan auton viennille ulkomaille!

Luethan myös:
x Meidän häiden juomat

x Viimeisen kuukauden to do -lista!

8 vastausta artikkeliin “Kannattaako hääjuomia lähteä hakemaan ulkomailta?

 1. Kiitos kattavasta postauksesta! Vinkkinä vielä, että jos Suomesta ostettujen juomien hinnasta olisi vähennetty pantit, jotka niistä saa takaisin, olisivat hinnat entistä vertailukelpoisempia 🙂

  Meille lisäpohdintaa juomien hankkimisen suhteen aiheuttaa vielä se, että asutaan Oulussa, eli automatka Viroon/Latviaan tulisi kalliimmaksi kuin pääkaupunkiseudulta. Pitää vielä vertailla, paljonko tulisi hintaa, jos juomat tilaisi kotiovelle esim. Saksasta (ystäväpariskunta teki näin) 🙂

  Tykkää

  1. Näinhän se toki on, että Suomesta ostaessa saa pantit takaisin 😊

   Aivan, teillä olisikin vähän pidempi reissu! Mekin mietimme tilausta ovelle, mutta jäimme jännittämään sitä etteivät tulisikaan perille ja hinta oli myös kalliimpi kuin lähteä hakemaan kun kerta asumme PK-seudulla. 🤔 Ehkä teille kuitenkin olisi hyvä vaihtoehto!

   Tykkää

 2. Moikka!
  Suuret onnittelut teille! 🙂
  Voisitko kertoa kuinka paljon teillä jäi juomista yli? Pääsikö teillä kaikki 118 vierasta paikalle ja kuinka moni vieraista ei juonut alkoholia?
  Kuten arvata saattaa meillä ostokset edessä ja ollaan laskettu vähän eri kaavalla mitä moni muu ja ollaan ostamassa viinejä enemmän ja mietoja sitten taas vähän vähemmän. Myös alkoholittomien menekki mietityttää.

  Tykkää

  1. Voi kiitos ❤ 118 vieraasta 2 ei lopulta tullutkaan. Voisin lonkalta heittää, että max 10 ei juonut laisinkaan. Valkoviini meni lähes kokonaan (meille jäi 3 tonkkaa yli), punaviiniä taas jäi reilummin (2 tonkkaa ja 15 pulloa). Skumppaa jäi pari pulloa yli. Miedoissa taas olutlaatikoita jäi yli muistaakseni 5 ja siiderilaatikoita 3. Mietoja (Fanta ja Coca-Cola) jäi yli molempia reilusti (ainakin yhdet 24-packit molempia), sillä niitä joi lähinnä meidän lapsivieraat. Konjakki ja likööri taas meni kaikki – osa joi näitä myös kakun jälkeen vielä. Reilusti olimme siis juomia ostaneet, mutta me emme halunneet missään nimessä, että juomat loppuisi keskenkään 🙂 Toivottavasti tämä auttaa teidän suunnittelussa! Ihania häitä ❤

   Tykkää

  1. Moikka Annika! Meillä oli tuolloin farmari, johon mahtui hyvin kaikki juomat kun kaadettiin takapenkit 😊 Toki pakettiautokaan ei ole huono vaihtoehto!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s