Tuleeko minusta tarpeeksi hyvä vaimo?

Olemme Kerkon kanssa seurustelleet jo yli seitsemän vuotta, hetkellinen ero mukaan laskettuna. Uskallan siis väittää, että tunnemme toisemme suhteellisen hyvin. Silti nyt, kun häihimme on enää vajaat kolme kuukautta, olen vääjäämättä pohtinut enemmän ja enemmän sitä, tuleeko minusta tarpeeksi hyvä vaimo tulevalle aviomiehelleni.

Meillä on Kerkon kanssa jo yhteinen omistusasunto, auto ja koira, joten avioliitto ei toisaalta meidän suhdettamme muuta. Silti koen, että tietyllä tapaa avioliitto muuttaa suhdettamme täysin. 

Minulle avioliitto on rakkauden osoitus toiselle, suurempi kuin sanat ”Rakastan sinua”. Se on lupaus siitä, että kuljemme yhdessä elämän matkan niin hyvässä kuin pahassa. Se on lupaus siitä, että tuemme toisiamme, vaikka mikä olisi. Se on lupaus siitä, että sanomme toisillemme myös ne kipeät asiat. Se on lupaus siitä, että hoivaamme toinen toistamme. Se on lupaus kumppanuudesta.

Olen samassa pohtinut myös paljon miehen ja naisen välisiä rooleja, joita yhteiskunta meille tietyllä tapaa asettaa. Vaikka koen olevani hyvin avarakatseinen ja avoin, olen silti tietyllä tavalla myös vanhoillinen. Haluan tulevan aviomieheni tuovan leivän pöytään, vaikka samalla haluan itsekin olla siinä mukana. Toisaalta taas haluan itse olla vaimona se osapuoli, joka pitää kodista huolta ja tekee ruoan valmiiksi koko perheelle. Sitten haluan, että molemmat osallistuvat kaikkeen myös tasa-arvoisesti, mutta minulle on selkeästi jäänyt myös yhteiskunnan asettamat roolit takaraivoon muhimaan.

Mietinkin kovasti, tuleeko minusta tarpeeksi hyvä vaimo niin yhteiskunnan, kuin Kerkon silmissä. Tuleeko minusta juuri sellainen vaimo, jota tuleva aviomieheni toivoo? Osaanko olla tarpeeksi empaattinen, mutta myös hieman itsekäs?

Avioliitto on kuitenkin kahden ihmisen välinen suhde, jonka jokainen rakentaa juuri niin kuin itse haluaa omien arvojen mukaisesti. Uskoisin, että aviopuolisoiksi myös kasvetaan, joten ehkä minulla on aikaa vielä kasvaa hyväksi vaimoksi.

♥ Sarah 

Luethan myös:
x Häämatkan hotellit
Kaasojen pukeutuminen
Sulhasen pukeutuminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s