Mitä meillä heitetään tai huiskutetaan kirkosta poistuessa?

Kuten varmasti moni muukin, olen häistäni haaveillut pienestä tytöstä saakka. Olen jo lapsena miettinyt monen monta pientä yksityiskohtaa ja tehnyt päätöksiä. Kirkosta poistuminenkin oli jo etukäteen suunniteltu.

Lapsesta saakka olen haaveillut siitä, että minun ja tulevan aviomieheni päälle heitetään ihania riisin jyviä, jotka kuvissakin näyttää upealta. Näin häitä suunnitellessani olen kuitenkin onneksi tullut järkiini, eikä meillä todellaakaan heitetä riisiä! Heh!

Miettikää nyt: annatte jokaiselle vieraalle ihanat pienet pussukat, joihin on valmiiksi kourallinen riisiä paketoitu. Ajatuksena todella kiva, mutta onko se lopulta niin kiva? Riisiä joka paikassa, kirjaimmellisesti. Se varmasti päivän aikana jostain kohti alkaa hankaamaan ja tuntumaan sen vuoksi epämiellyttävälle. Ei minulle kiitos!

Häät -blogiyhteisön Jannica (Syysmorsian2019 -blogi) teki ihanan DIY Huiskutuskepit häihin -ohjeen ja aloinkin pohtimaan, voisiko huiskutuskepit sopia myös meille. Vaikka idea onkin ihana, en kuitenkaan kokenut tätä omakseni.

Asiaa pohtiessani minulle tuli nopeasti selkeäksi se, että haluaisin itse ruusun terälehtiä heitettäväksi. Olemme olleet muutamissa häissä, joissa tämä on ollut ja en voi muuta sanoa, kuin että kuvat näyttävät
u p e i l t a !

Työkaverini osasi neuvoa varmistamaan vielä kirkolta saako ruusun terälehtiä heittää ja kuka ne kirkon pihalta mahdollisesti siivoaa. En ollutkaan kuullut aiemmin siitä, että voisimme joutua itse siivoamaankin ne pihalta, joten varmistin nämä molemmat asiat. Onneksemme saamme heittää kirkon pihalla ruusun terälehtemme ja sen lisäksi, meidän ei tarvitse miettiä niiden siivousta laisinkaan. Ihan mahtavaa siis!

Täytyy miettiä miten käytännössä tämän asian toteutamme, sillä voimme hoitaa tämän asian vasta hääviikollamme. Odotan silti innolla jo nyt, miltä kuvat tulevat näyttämään poistuessamme kirkosta ♥

Oletteko te ehtineet pohtimaan mitä teillä heitetään kirkosta poistuessa, vai huiskutetaanko teille kenties?

♥ Sarah 

Luethan myös:
x Tuleeko minusta tarpeeksi hyvä vaimo?
x Häämatkan hotellit
Kaasojen pukeutuminen

Postauksen kuvat: Pixabay

8 vastausta artikkeliin “Mitä meillä heitetään tai huiskutetaan kirkosta poistuessa?

 1. Hei Sarah, mistä ajattelit terälehdet hankkia? Tämä olisi kiva idea mutta mietin että mistä saisi kustannustehokkaimmin näin paljon ruusun terälehtiä…

  Tykkää

  1. Moikka Karin! Vielä en ole päättänyt mistä ne hankin. Ajatus on käydä ostamassa ruusuja (varmaankin nippuina) ja paria päivää ennen häitä nyppiä terälehdet irti. Täytyykin tutkia mikä olisi halvin vaihtoehto! 🙂

   Tykkää

 2. Oi, nuo ruusun terälehdet ovat kyllä niin upeat ja sopivat teidän häihin ihan täydellisesti! ❤ Ja samat ajatukset tuosta riisistä, voin vain kuvitella miten sitä jää jumiin niin kampaukseen kuin mekon sisällekin. 😀

  Tykkää

  1. Kiitos Jannica ❤ Uskon kyllä myös, että sopivat juuri meille. Riisistä on pieni kammo, sitä olisi varmasti joka paikassa, heh! 😀 Teidän huiskut on kyllä niiiiin ❤

   Tykkää

 3. Monessa kirkossa riisi on kielletty, koska linnut syö niitä ja se vaikuttaa niihin jotenkin huonosti.. En nyt muista miten se vaikutti. 😀 meillä oli saippuakuplat.

  Tykkää

  1. Moikka Hilla! Näinhän se on, ilmeisesti turpoavat kovin lintujen masuissa, mutta tästäkin on olemassa väittelyjä 😀 Meidän kirkossa riisi olisi ollut sallittukkin, mutta päädyttiin kuitenkin tähän vaihtoehtoon ❤

   Tykkää

 4. Ruusunterälehdet on ihana ajatus, ehdottomasti kesähäihin olisi myös oma suosikkini ❤️

  Meillä oli alunperin talvihäissämme tarkoitus olla tähtisädetikkukuja saapuessamme vihkimisen jälkeen takaisin juhlapaikalle (vihkiminen oli siis samassa paikassa), mutta hääviikolla vesi-/räntäsaderiski alkoi näyttää niin pahalta, että plan B:ksi ostettiin kaksi tykkiä jotka ampuivat kankaisia valkoisia ruusunterälehtiä. Aidot olisi ollut kivemmat, mutta todettiin että vararatkaisuna nuo oli helpommat. Näytti tosi upealta sisätilassa, ja lapset leikki niillä terälehdillä loppuillan 😅 Saatiin onneksi tähtisädetikkukujakin toteutettua yöllä pimeässä hääparin matkaanlähetyksen muodossa, ja siitä tuli kyllä huikeat kuvat!

  Tykkää

  1. Moi Kirsi! Minusta tuo teidän Plan B kuulostaa oikein hyvältä ja toimivalta ❤ Ja kiva, että lapsetkin saivat niistä tekemistä 😉 Tähtisädetikut ovat niin ihania, ja olen itsekin nyt miettinyt pitäisikö vielä myöhemmin illalla ottaa nekin käyttöön. Katsotaan mihin päädymme!

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s