Vieraslistan hiomista

Pakko myöntää, että vieraslista on aiheuttanut harmaita hiuksia. Teimme Kerkon kanssa vieraslistaa niin, että latasin Googlen tarjoaman Wedding planner-excelin johon ensin laitoin kaikki kenet haluaisin kutsua häihimme ja sen jälkeen Kerkko teki saman. Kuten arvata saattaa vierasmäärä oli yht’äkkiä aikamoinen ja vaikka juhlatilamme vetääkin 200 henkilöä, meidän ei ole tarkoitus ihan niin suurta määrää häihimme kutsua.

Aloimme karsimaan listaa niin, että kenet meidän täytyykutsua. Tähän lukeutui lähiperheidemme lisäksi muut sukulaiset ja ne kaikista läheisimmät ystävät. Automaattisesti ns. jatkoon meni myös he, joiden häissä olemme itsekin olleet sillä mielestämme he kaikki ovat edelleen meille tärkeitä ja läheisiä.

Mietimme edelleen tasaisin väliajoin listaamme, sillä vaikka olisi ihanaa kutsua aivan kaikki ei se esimerkiksi budjettisyistä ole mahdollista. Emme kuitenkaan ole saaneet vierasmäärää leikattua, sillä kaikki listalla olijat on meille tärkeitä ja haluamme heidän kanssa häämme jakaa.

Teimme vieraslistan suhteen kuitenkin pari tiukkaa linjausta;

Häämme ovat pääsääntöisesti lapsettomat– häihimme tulee omien alaikäisten veljieni lisäksi myös Kerkon siskon lapset. Lisäksi myös mahdolliset ulkomailta tulevat vieraamme saavat luonnollisesti lapsensa ottaa juhlaan mukaan. Vaikka rakastammekin molemmat lapsia, olisi se ainakin omalta osaltani rehellisesti sanottuna pahin painajaiseni, mikäli esimerkiksi vihkitilaisuuden aikana meillä olisi itkevä lapsi kun sanomme tahdon. Tilaisuus on meille tärkeä ja haluammekin voida keskittyä hetkeemme 100 prosenttisesti.

Kutsut koskevat ainoastaan kutsussa mainittuja henkilöitä.Olemme päättäneet, että mikäli emme ole tavanneet kutsutun ystävämme tyttö-/poikaystävää tai avopuolisoa tms. ennen häitä koskaan tai ainoastaan pari kertaa emme myöskään kutsuja laita avecina. Emme koe haluavamme tutustua häissämme uusiin ihmisiin.

Näillä linjauksilla saimme noin 15 henkilöä pois listalta saman tien. Vaikka määrällisesti määrä on pieni, on se rahallisesti jo iso säästö!

Tällä hetkellä listallamme on noin 135 henkilöä. En tässä kohtaa usko, että listaa saadaan enää ainakaan pienemmäksi muutettua. Kun henkilömäärä on tiedossa, on paljon helpompaa lähteä jatkamaan hääsuunnittelua ja esimerkiksi lähteä miettimään kutsukortteja.

Oletko sinä tehnyt jo vieraslistan? Voisitko näillä vinkeillä saada itsekin karsittua omaa vieraslistaasi pienemmäksi? Onko sinulla jotain muita vinkkejä joita en itse tullut ajatelleeksi?

-Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s