Kirkon varaus

Viime viikolla oli Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnallaajanvarausjärjestelmä auki koko viikon, johon pystyi laittamaan vihkiaikatoiveita vuoden 2019 kesälauantaipäiville. Tuomikirkon seurakuntaan kuuluu seuraavat kirkot;

Helsingin tuomiokirkko
Suomenlinnan kirkko
Mikael Agricolan kirkko
Vanha kirkko
Hyvän toivon kappeli

Vihkiaikoja oli tarjolla tasatunnein ja toiveisiin pyydettiin laittamaan kymmenkunta toivetta, jotka itselle sopisi. Arvaatte varmaankin, että meillä oli ykkösvaihtoehtona Suomenlinnan kirkko, johon toivoimme ensisijaisesti aikaa klo 13. Laitoimme myös toiveisiin klo 14 ja klo 15 ajat – toivomme tietenkin, että kirkko olisi meillä Suomenlinnassa, jotta vieraidemme on helppo liikkua juhlapaikalle.

Toinen vaihtoehtomme oli Helsingin tuomiokirkko, johon toivoimme ajat klo 13 ja klo 14. Helsingin tuomiokirkko on aina ollut salaisesti haavekirkkoni, se on niin henkeäsalpaavan upea. Salaa ehkä toivon, että saisimme jommankumman ajan sieltä 😉

Kuva: Suomenlinnan kirkko
Kuva: Helsingin tuomiokirkko

Meitähän ei kirkossa vihitä, vaan voimme saada ainoastaan siunaustilaisuuden sillä en itse kuulu kirkkoon. Vihkiminen täytyy tehdä esimerkiksi maistraatin kautta.

Olin maistraattiin yhteydessä ja kyselin onko lauantaipäivälle ja vuodelle 2019 mahdollista saada vihkijää maistraatista paikanpäälle joko kirkkoon tai juhlatilaan. Sain nopeasti vastauksen, että lähtökohtaisesti onnistuu kyllä. Maistraatista sähköpostiini vastaava henkilö kertoi, ettei kirkkosalissa pysty vihkimistä suorittamaan, mutta kirkon muissa tiloissa voisi olla mahdollista. Hän kuitenkin pyysi vielä varmistamaan asia seurakunnalta, jonka aiommekin tehdä heti kun olemme saaneet vastauksen missä ja monelta siunaustilaisuus on kirkossa.

Se, että ottaisimme paikanpäälle vihkijän toki kustantaa – tällä hetkellä maksu olisi 250€. Mietimme kovasti myös vaihtoehtoa, että menisimme esimerkiksi edellisenä päivänä vihittäväksi maistraattiin paikanpäälle, jolloin se olisi ilmaista. Olemme jopa leikitelleet ajatuksella siitä, että menisimme tänä vuonna kyseisenä päivänä naimisiin virallisesti, jolloin hääjuhlassamme viettäisimme ensimmäistä hääpäiväämme. Olemme kuitenkin tulleet molemmat siihen lopputulokseen, että silloin hääjuhla ei vuoden päästä tuntuisi välttämättä samalta joten vaihtoehdoiksi jää joko edellinen perjantai tai sitten maksamme hieman siitä, että meidät vihitään virallisesti myös juhlapäivänämme.

Nyt meidän täytyy jännityksellä odottaa saimmeko kummastakaan kirkosta aikaa meidän päivänämme. Helsingin tuomikirkkoseurakunta ilmoittaa näistä toukokuun loppuun mennessä, eli pari viikkoa täytyy vielä jännittää miten meidän käy!

Miten te, joilla on siviilivihkiminen edessä olette tämän ratkaisseet? Oletteko ajatelleet, että hoidatte virallisuudet ennen tai jälkeen juhlapäivän vai aiotteko ottaa samalle päivälle vihkijän paikalle teidät vihkimään?

-Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s