Se paljon kyselty: Hääbudjetti

Minulta on useat henkilöt kyselleet hääbudjettiamme. Pakko myöntää, että kysymys tuntuu hieman hassulta; eihän raha-asioista kauheasti keskustella – silti aihe kiinnostaa kovasti.

Laadimme Kerkon kanssa ennen hääsuunnittelun aloitusta meidän hääbudjetin 150 henkilön häitä varten. Ylärajaksi Kerkko asetti 10.000 €. Muistan katselleeni häntä hölmistyneenä, sillä lähes tuon summan verran meillä oli silloin varattuna jo. Kyseisessä summassa ei ollut vielä esimerkiksi pitopalvelua, joka on iso osa budjettiamme. Sovimme, että minä selvitän hintoja ja Kerkon kanssa käymme niitä läpi.

Kävi nopeasti ilmi, että todennäköisesti häihimme menee noin 15.000 – 20.000 € – ja tämä summa ilman esimerkiksi häämatkaa! Summa tuntuu valtavalta ja pakko myöntää, että olemme useampaan otteeseen puolitosissamme miettineet pitäisikö meidän karata naimisiin. Emme kuitenkaan kumpikaan halua vieraslistastamme esimerkiksi ottaa henkilöitä pois. Alla meidän alustava ylätason budjetti ja mitä tähän mennessä on rahaa mennyt:

*Budjetissa näkyvä häälahjat = vieraslahjat 🙂

Meillä on sen verran onnekas tilanne, että äitini ja isäpuoleni ovat luvanneet auttaa kustannuksissa tietyllä summalla. Lisäksi äitini on asettanut minulle 2.000 € rajan hääpuvulleni, jonka hän haluaa kustantaa kokonaan. Ilman vanhempiani emme varmastikaan voisi viettää unelmiemme hääpäivää, joten maailman isoin kiitos tästä kuuluu heille ♥

Sen lisäksi, että saamme vanhemmiltani apua, olemme laittaneet joka kuukausi palkoistamme rahaa säästöön. Olemme myös siirtäneet kaikki lahjaksi saadut rahat ja veronpalautukset meidän häätilille. Pidämme tärkeänä sitä, että emme jää katumaan jotakin häihin liittyen.

Olen selaillut paljon hääkirpputoreja ja sillä yrittänyt pitää kustannuksia maltillisina. Lisäksi minulla on muutama DIY projekti ajatuksissa, joilla toivon myös säästäväni hieman kustannuksissa. Kerron teille lisää näistä projekteista myöhemmin!

Suosittelen pyytämään tarjouksia mahdollisimman monelta palveluntarjoajalta ja oikeasti käyttämään näiden läpikäyntiin aikaa, sillä erot eri palveluntarjoajilla samasta palvelusta ovat mielestäni aika isot. Lisäksi suosittelen selailemaan hääkirpputoreja, joita löytyy Facebookista monen monta. Suosittelen myös laatimaan hääbudjetin, joka antaa raamit sille, mitä olette valmiita maksamaan eri palveluista!

Minkälainen hääbudjetti teillä on ja oletteko saaneet kulut pysymään maltillisina?

♥ Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s