Puoli vuotta häihin

Tuntuu, että hetki sitten menimme kihloihin ja löimme lukkoon hääpäivämme vuoden ja kymmenen kuukauden päähän kesäkuun 2019 alkupuolelle. Aika kuitenkin rientää ja viime lauantaina häihimme oli tasan kuusi kuukautta aikaa.

Kihlapäivästämme tähän päivään on hääsuunnittelun saralla mahtunut kaikenlaista. On valittu hääpäivä, juhlatila, kirkko, palveluntarjoajat. Alkuperäinen budjetti on paukkunut yli ja lähes tuplaantunut alkuperäisestä ajatuksestamme. Silti hääsuunnittelu on tempassut minut mukaansa, ja olenkin nauttinut jokaisesta suunnittelun hetkestä ♥

Haluaisinkin antaa muutamia vinkkejä teille, jotka vasta aloitatte hääsuunnitteluanne. 

Mistä kannattaa aloittaa suunnittelu?

Lyökää hääpäivä lukkoon
Tämä on yllättävän vaikeaa – varsinkin jos yrittää löytää sellaisen päivän, jolla on merkitystä hääparille.

Miettikää hääbudjetti
Miettikää, mikä olisi teille sopiva hääbudjetti. Me teimme alustavan hääbudjetin, joka paukkui heti yli. Hääjuhlien järjestäminen maksaa yllättävän paljon. Miettikää, mikä on teille tärkeää ja mistä ette suostu tinkimään. Vastaavasti pohtikaa valmiiksi, mistä voitte tinkiä tai mahdollisesti mitä voitte jättää poiskin. Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan heti päättää, mutta alustavasti näitä asioita on hyvä hieman pohtia yhdessä!

Valitse juhlatila
Mielestäni tämän kuuluu olla jokaiden hääparin listassa numero 1. Hyvät ja suositut paikat viedään käsistä jopa kaksi vuotta etukäteen ainakin pääkaupunkiseudulla. Venuu.fi -sivustoa kolusin itse läpi kuin viimeistä päivää heti suunnittelun alussa – suosittelen lämpimästi!

Liity Facebookin hääryhmiin
Liitythän heti alusta Facebookin eri hääryhmiin, joita on ihan älyttömästi! Itse olen liittynyt Häät 2018, Häät 2019 ja Häät 2020 ryhmiin. Näistä saa todella paljon hyviä ideoita ja myös keskustelukavereita! Myös hääkirppiksiin kannattaa liittyä, joista voi saada häihin hyviä tarvikkeita halvemmalla kuin kaupoista.

Osallistu häämessuille
Suosittelen häämessuille osallistumista erittäin lämpimästi. Sieltä saa paljon ideoita ja yhden katon alta löytyy huikea määrä eri palveluntarjoajia esittelemässä niin tilojaan kuin tuotteitaan. Tammikuussa on heti kahdet minun lempihäämessut: 

Mennään Naimisiin häämessut Wanhassa Satamassa Helsingissä 12.-13.1.2019, sekäLove Me Do January Fair Helsingin Kaapelitehtaalla 19.-20.1.2019

Häämessuja järjestetään ympäri Suomen ensi keväänä ja niistä löydät tarkemmat tiedot Häät.fi -sivuilta.

Lähetä tarjouspyyntöjä
Itselleni oli iso shokki, miten hitaasti jotkut palveluntarjoajat vastaavat tarjouspyyntöihin. Osa ei tähänkään päivään saakka ole vastanneet tarjouspyyntöihimme, joten suosittelen lähettämään mahdollisimman paljon tarjouspyyntöjä! Tähän menee yllättävän paljon aikaa, joten muistakaa aloittaa ajoissa.

Nauti suunnittelusta
Häiden suunnittelu voi olla stressaavaa aikaa, mutta suurimmaksi osaksi olen itse nauttinut suunnittelusta. Kyseessä on kuitenkin tärkeä ja tunteikas päivä, joten muistakaa nauttia!

Tällaiset vinkit tällä kertaa, toivottavasti näistä on hyötyä ♥

♥ Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s