Projekti: Kuntoon Ennen Häitä

Kun häät valtaavat mielen ja tajuat, että häihin on alle 400 päivää jäljellä voi iskeä pieni ahdistus. Näin kävi siis juuri itselleni.

Olen kovasti suunnitellut kaikennäköistä ja buukannutkin suurimman osan isoista jutuista kuten tilan ja pitopalvelun. Silti stressaan kovasti yhtä asiaa, jota en ole saanut aikaiseksi aloittaa – kuntoon tulemisen! Meillä jokaisella on ehkä jonkinnäköiset paineet siitä, miltä haluaa hääpäivänään näyttää – toisilla on suuremmat paineet kuin toisilla. Voin myöntää, että itse stressaan tätä kovasti.

Kuva: Pinterest

Olemme Kerkon kanssa seurustelleet jo 6,5 vuotta ja kyllä, minulle on käynyt niin kuin monelle muullekin – olen suhteen aikana lihonut. Enkä tarkoita nyt, että olisin lihonut sen muutaman rakkauskilon vaan nyt puhun jo 20 kilosta. Kyllä, luit oikein – olen 6,5 vuoden aikana lihonut yli kaksikymmentä kiloa!

Olen aina (ennen)ollut hyvin perillä ja tarkka siitä kuinka paljon päivän aikana syön ja miten paljon liikun. Kun aloimme Kerkon kanssa seurustelemaan opiskelin vielä ammattikorkeakoulussa ja joka viikkoinen biletys monena päivänä viikossa kuului vahvasti elämääni. Silti onnistuin jollain tavalla pitämään itseäni kurissa vaikka herkkupylly olenkin aina ollut. Kerkon kanssa ollessani olen huomannut millaisia herkkupyllyjä olemme molemmat. Olen itse ihan mahdoton sokerihiiri ja Kerkko taas rakastaa roskaruokaa kuten pizzaa. Voitte kuvitella, ettei sokerihiiren ja pizzamiehen yhdistelmä ole kovin hyvä painon tarkkailua ajatellen ja kilot ovatkin päässeet salakavalasti nousemaan lähestulkoon huomaamatta…

Kun elokuussa 2017 menimme kihloihin ja päätimme hääpäivämme, olin päättänyt aloittaa terveelliset elämäntavat ja kiinteytymisen. Heräsin kuitenkin muutama päivä sitten siihen, etten ole tehnyt asian eteen mitään! Pieni ahdistus iski kun tajusin, ettei minulla ole enää aikaa kuin vähän päälle vuosi. Haluan kuitenkin kiinteytymiseni häihin tehdä terveellisellä pohjalla, jotta tulos säilyisi eikä pudotetut kilot palaa takaisin. Haluan näyttää häikäisevältä omissa häissäni enkä halua olla hetkeäkään epävarma jostakin tietystä ruumiinosastani.

Kävin loppuvuodesta 2017 aina helmikuulle saakka tasaisesti viikottain spinningissä, joka alkoi näkymään kiinteytymisenä. Sairastuin kuitenkin sitkeään flunssaan, joka kesti muutaman kuukauden on-offina enkä sen jälkeen ole löytänyt motivaatiotani takaisin. Nyt on hieman epätoivoinen olo, pakko myöntää.

Aloitin tänä aamuna dieetin, jota yritän parhaani mukaan noudattaa. Olen aina vihannut sanaa dieetti ja koko dieetin konseptia, mutta en itselleni löydä muuta keinoa tällä hetkellä edetä tässä asiassa. Tarkoitus ei tietenkään ole, että dieettejä teen vähän väliä ja paino jojoilisi vaan nimenomaan haen sitä terveellistä rytmiä ja tietoa mitä syödä milloinkin.

Tähän mennessä olen syönyt aamiaisen ja ensimmäisen välipalan, sekä juonut jo yhden litran vettä!Vaikka oloni onkin hieman tukala, sillä en yleensä syö aamiaista ollenkaan, huomaan selvän eron energiatasapainossani. 

Kuva: Oregon Sports NewsProjekti: Kuntoon Ennen Häitä

Olen myös kovasti miettinyt PT:n palkkaamista, sillä olen aina ollut valmennettavana eikä minun ole oikeastaan koskaan tarvinnut itse miettiä ohjelmaani ja mitä teen seuraavaksi. Uskoisin, että PT voisi auttaa minua pääsemään alkuun kun saisin ohjelman jota kävisimme ohjatusti läpi – tällöin en myöskään teloisi itseäni heti alkumetreillä kun jokin liikerata menisi pieleen. Kovan hintatason vuoksi laitan tämän ajatuksen vielä hetkeksi mietintämyssyyn.

Oletko paininut itse samojen asioiden kanssa? Miten olet lähtenyt asiaa edistämään? Kaikki vinkit kehiin! 🙂

-Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s