Fazerin hääkakkutasting

Sain vinkin Fazerin hääkakkutastingistä, joita järjestetään muutamia Fazerin Helsingin Kluuvikadun kahvilassa tämän kevään aikana. Minulle on ollut alusta saakka tärkeää, että pääsemme ennen päätöstä maistamaan sekä ruokia että hääkakkua ennen kuin teemme lopullisen päätöksemme niiden toimittajista. Ilmoittauduimmekin heti Kerkon kanssa pari viikkoa sitten järjestettyyn tastingiin mukaan, jotta tasting ei menisi meiltä sivu suun. Tasting kustansi 14 euroa per henkilö ja siihen lisäksi otimme 4 euron kuohuviinilasit – ei ollut meidän mielestä hinnalla pilattu.

Ihanaa kuohuviiniä alkuun

Alkuun Kluuvikadun kahvilan myymäläpäälikkö ja kondiittorimestari esittäytyivät, kertoivat hieman Fazerin ja kyseisen kahvilan historiasta sekä tietenkin kakuista. Meille jäi todella hyvä kuva Fazerin asiakaspalvelun tasosta ja siitä, että he haluavat tehdä juuri THE unelmien hääkakun jokaiselle parille. Kondiittorimestari myös painotti, että haluavat mielellään kuulla myös häämenun jotta osaavat opastaa siihen sopivan kakun valintaankin. Monet päässäni olevan checklistani kohdat täyttyivät ja minulle jäi todella hyvä fiilis heidän toiminnasta. Tiesin heti olevani hyvissä käsissä ♥

Samalla kun kondiittorimestari kertoi kakuista jakoi myymäläpäälikkö jokaiselle maistelijalle oman lautasen, jossa oli viisi eri kakkupalaa. Olin ajatellut kakkupalojen olevan suht pieniä, mutta ne olivatkin ihan kunnon kokoisia paloja!

Kakkupalat
Pinkie
Kermainen ja raikas creme catalana yhdistettynä hapokkaaseen

raparperiin ja edelleen paahdetun valkosuklaan karamelisoituun
makuun ja kakun kruunaa silkkinen valkosuklaamousse.
Raparperi-mantelitosca, raparpericompot,
paahdettua valkosuklaata, valkosuklaamoussea
VL, G
Blues
Klassinen juustokakku maukkaalla mustikkavanukkaalla,
jonka herkullisuutta täydentää hapankorpun keveys.
Hapankorppupohja, mustikka cremeaux,
vaniljaista juustokakkumoussea
L
Chic
Ranskalaisen konditorian klassiko, Fraisier,
päivitetty samppanjan hapokkuudella ja makealla sisilialaisella pistaasimantelilla.
Pistaasimantelipohja, mansikkahillo, mansikkaa, samppanjamousse
L, G
Roots
Tämän kakun herkullista punajuuren makua taittaa
loistavasti tuorejuuston kermaisuus sekä appelsiinin keveä
hapokkuus. Pähkinäisyys korostaa luontevasti juuresten
maanläheistä arvomaailmaa.
Punajuuri-saksanpähkinäpohja, appelsiini-mascarponevaahto
L
Zen
Suklaan herkullisuus, vadelman raikkaus ja matchan
aistikkuus samassa paketissa.
Kaakaodigestivepohja, vadelmacurd, vadelmacompot
matcha-suklaamousse

Kaikki kakut olivat aivan mielettömiä! Jokaisessa kakussa maistoi niiden pääraaka-aineen ja maut sulautuivat hyvin toisiinsa. Myös eri vuodenajat näkyivät ihanasti kakuissa ja kakkuja pystyisi myös halutessaan muokkaamaan itsellensä sopivaksi. Hääkakkua tilatessa hääpari halutaan paikanpäälle keskustelemaan kakusta ja sen koristelusta, jotta siitä tulee juuri oikeanlainen kakku omiin hääjuhliin.

Meille yksi näistä kakuista oli kuitenkin ylitse muiden häitämme ajatellen. Chic oli ihanan kevyt olematta kuitenkaan mauton. Lisäksi se oli laktoositon ja gluteeniton, joten meidän ei tarvitsisi miettiä meidän laktoosittomia ja gluteenittomia vieraita sen enempää kun kakku sopii myös heille! Ihastuimme myös ajatukseen ranskalaisesta ja sisilialaisesta tyylistä, sillä olen itse puoliksi sisiliaianen ja ranska on äidinkieleni, joten myös häiden teemaan kakku sopisi täydellisesti. Kuten edellisessä kirjoituksessani kerroin, olemme miettineet pitopalvelua joka tekee ihania suomalais-italialaisia ruokia ja koemme, että kakku voisi sopia mahdolliseen menuun täydellisesti. Siitä lisää myöhemmin!

VINKKI: Fazerin kondiittorimestari kertoi todella hyvän vinkin koskien hääkakun tilaamista kun miettii hääkakun kokoa. Kakut tilataan aina henkilömäärän mukaan ja vinkki oli, että Fazerista tilattu kakku voidaan tilata myös puolelle vierasmäärälle. Eli jos järjestät 100 henkilön häät, tilaat kakun 50 henkilölle. Kakkupalat on (ainakin Fazerilla) ilmeisesti mitoitettu aika isoiksi, joten tällä taktiikalla sinulle ei jää isoa määrää ylimääräistä kakkua häiden jälkeen. Tätä taktiikkaa mekin ajattelimme käyttää mikäli Fazerilta tilaamme kakun! Suosittelen kuitenkin juttelemaan toki asiasta oman hääkakun tekijän kanssa, miten kannattaisi toimia 🙂

Minkälaisen kakun sinä haluaisit häihisi? Oletko itse käynyt jo hääkakkutastingeissä?

-Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s