Siviilivihkiminen maistraatissa

Odottelen vielä kuvia varsinaisesta hääpäivästämme, jotta pääsen purkamaan päiväämme myös täällä blogin puolella. Aloitetaan kuitenkin perjantaista 7. kesäkuuta, jolloin meidät vihittiin avioliittoon Espoon maistraatissa. Mukanamme oli parisen kymmentä henkilöä, jotka olivat siis lähiperheemme ja kaasomme sekä bestmanimme.

Saavuttuamme maistraattiin oli meidän ensitöiksemme todistettava henkilöllisyytemme, annettava esteettömyystodistus, sekä kerrottava ketkä ovat ne kaksi todistajaa, jotka vihkimisessä tulee olla. Me halusimme todistajiksi äitimme, jotta myös he saavat kunniatehtävän symbolisesti luovuttamalla meidät toisillemme.

Kun kaikki vieraamme olivat saapuneet, siirryimme vihkitilaan jossa notaari pääsi meidät vihkimään. Kaasoni kuvasi koko vihkimisprosessin, joka kesti huimat 1,42 minuuttia! Kuten arvata saattaa meillä ei ollut mitään ylimääräistä vihkimisprosessissa, vaikka toki olisimme voineet ottaa tähän myös esimerkiksi valojen luvun. Päädyimme kuitenkin Kerkon kanssa siihen, että meille riittää hyvin tämä normaali kaava, sillä olisihan meillä lauantaina vielä kirkossa avioliiton siunaus ja hääjuhlat. Pakko myöntää, että tilaisuuden ytimekkyys yllätti meidät kuitenkin hieman – heh!

Vastavihittyinä hihitytti!

Vihkikaava oli maistraatin sivuiltakin löytyvä seuraava teksti;

Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi ja yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin.

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (vihittävän nimi): Tahdotteko ottaa tämän (vihittävän nimi) aviopuolisoksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä?

(Vastaus: Tahdon.)

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (vihittävän nimi): Tahdotteko ottaa tämän (vihittävän nimi) aviopuolisoksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä?

(Vastaus: Tahdon.)

Vastattuanne näin kumpikin kohdaltanne myöntävästi Teille tehtyyn kysymykseen, totean Teidät aviopuolisoiksi.

Ottakaa liittonne merkiksi sormus puolisoltanne. Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossa toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi.

Vaikka tilaisuus olikin lyhyt ja ytimekäs, oli se silti tunteikas – olihan meistä tullut virallisesti juuri aviopuolisot! Mikäli meillä ei olisi ollut erikseen vielä kirkossa siunaustilaisuutta tai hääjuhlia, olisin ehdottomasti halunnut tehdä tilaisuudesta hieman juhlallisemman esimerkiksi itse kirjoitetuilla valoilla toisillemme tai vaikkapa musiikkiesityksellä.

Miten muut, joilla on siviilivihkiminen – oletteko menneet tällä ns. peruskaavalla vai onko teillä ollut jotakin lisämaustetta vihkikaavassa?

♥ Sarah

Artikkelikuva: Niki Strbian

2 vastausta artikkeliin “Siviilivihkiminen maistraatissa

  1. Hei kiitos kun avasit tätä vihkikaavaa! 🙂 Vaikka meille siviilivihkiminen tuleekin, ei tähän ollut tullut vielä tutustuttua. Ja ihanan iloinen kuva teistä!

    Tykkää

    1. Ihanaa, että tästä on hyötyä! ❤ Ja kiitos, pieni jännitys oli ilmeisesti kuvanottohetkellä päässyt purkautumaan nauramisen muodossa, heh!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s