Vieraslahjat – tarvitseeko niitä antaa ja tuleeko meille niitä?

Vieraslahjat tuntuvat olevan yksi puhutuimpia aiheita eri Häät someryhmissä: tarvitseeko vieraille antaa lahjoja vai voiko ne jättää pois kokonaan hankintalistalta?

Jokaisen hääparin tulee tehdä itse oman päätöksensä siitä, minkälaisen juhlan haluaa järjestää ja minkälaiset muistamiset vieraille annetaan: jollekin se on vieraslahja, jollekin taas se, että vieraat pääsevät osallistumaan häihin. Yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole.

Minulle vieraslahjan antaminen vieraillemme on tärkeää, sillä se on yksi asia jonka halusin tuoda häihimme monikulttuurisesta taustastani. Häissämme siis annetaan Etelä-Euroopassa hyvin tutut hääkarkit (ranskaksi: dragées), jotka ovat mantelin muotoisia karkkeja. Valitettavasti ”dragées” sanalle ei löytynyt oikeanlaista sanaa, mutta karkit näyttävät siis tältä:

Ainakin Belgiassa, Ranskassa ja Italiassa annetaan kyseisiä karkkeja hääparin vieraille viisi kappaletta, jotka voi pakata haluamallaan tavallaan. Paketin ulkonäkö voi olla klassinen ja hillitty tai vaikka teemaan sopiva värikäs ja näyttävä – vain mielikuvitus on rajana! Me päädyimme alla oleviin suhteellisen klassiseen ja hillittyyn paketointiin, joka sopii häidemme luonteeseen.

Karkkeja paketoidaan aina viisi kappaletta, sillä jokaiselle karkille on oma merkityksensä ja ne edustavat seuraavia asioita:

 • Onnellisuutta
 • Terveyttä
 • Hedelmällisyyttä
 • Vaurautta
 • Pitkäikäisyyttä

Muinoin nämä karkit on annettu vieraiden toimesta hääparille ja toiveet on osoitettu näin ollen hääparille. Nykyään perinteenä taitaa suurimmaksi osaksi olla se, että hääpari antaa nämä vierailleen ja toivoo siis näitä asioita vierailleen.

Mielestäni tämä on niin ihana perinne, että halusin tämän meidän vieraille tuoda myös, sillä toivomme aidosti kaikille vieraillemme kaikkea tätä ja vielä enemmän ♥

Mitä mieltä sinä olet vieraslahjoista? Voisitko kuvitella antavasi tällaisen lahjan vieraillesi?

♥ Sarah 

2 vastausta artikkeliin “Vieraslahjat – tarvitseeko niitä antaa ja tuleeko meille niitä?

 1. Tää on kyllä niin ihana ajatus ❤️ Saako näitä sitten syödä vai onko tarkoitus säilöä, jotta onni pysyy?

  Tykkää

  1. Tähän on itseasiassa kaksi koulukuntaa ❤️ Itse en syö, jotta se säilyy – osa taas on sitä mieltä, että syömällä nämä saa tosiaan nämä kaikki toiveet ikään kuin itselleen 🙊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s