Hääleikit, onko pakko?

Olen pohtinut paljon hääleikkejä ja paininut aiheen kanssa omassa päässäni. Tuntuu, että hääleikit ovat yksi asia häiden must have listalla. Mutta mitä jos hääleikit eivät kuitenkaan ole se oma juttu?

Olen ollut useissa häissä, jossa on ne perinteiseksi muodostuneet morsiamen ryöstö, kenkäleikki, hääbingo ja salatehtävät. Meille on tulossa kimpun- ja sukkanauhan heitot, mutta muuten meidän täytyy varmasti miettiä, haluammeko muita leikkejä häihimme ja mitä ne olisivat.

Itse en tykkää ajatuksesta morsiamen ryöstöstä sillä aikaa, kun Kerkko joutuisi ”voittamaan minut takaisin”. Koko leikki tuntuu itsestä vähän tylsälle ja vanhentuneelle.  Hääbingo on ajatuksen tasolla kiva, mutta toteutus jää usein vähän vajanaiseksi – joko bingo huudetaan ennen kuin hääpari ehtii edes tilaan mukaan tai kun palkintoa lähdetään hakemaan, ollaan hämillään, että mikäs tämä juttu nyt olikaan. Kenkäleikki on mielestäni ollut hauska, kunhan se ei kestä liian kauaa tai ”nolaa” jompaakumpaa osapuolta, ja salatehtävätkin voivat olla toteutuksesta riippuen ihan kivoja. Näiden lisäksi on ollut leikkejä, joihin pääsee mukaan ainoastaan hääpari ja muutama vieras – muiden vieraiden odotellessa, milloin inside jutut loppuvat ja juhlat jatkuvat.

Paistaako kirjoituksestani hieman läpi se, etten välttämättä ole hääleikkien suurin ystävä? Hups! Onneksi näitä on vielä aikaa miettiä muutama kuukausi!

Kerkko on antanut minulle tämän vuoden aikana uuden lempinimen: Tosikko. Tätä lempinimeä käytetään kotona lähes päivittäin, ja ehkä olenkin hieman tosikko ja siksi hääleikit tuntuvat usein hieman väkinäisiltä. Toisaalta olen myös kova heittäytymään, eikä minua kauheasti tarvitse yllyttää, että lähden johonkin mukaan. Tuntuu, etten periaatteessa haluaisi missään nimessä hääleikkejä, toisaalta taas mietin tuleeko vieraille tylsää ilman niitä. Monikielisten häidemme vuoksi, tuntuu myös hankalalta keksiä hääleikkejä, jotka olisivat ymmärrettävissä sekä suomen-, ranskan- italian-, että englanninkielisinä.  Hmm, hankalaa!

Onko muita, jotka eivät oikein ole varmoja hääleikeistä? Tai onko teillä hyviä hääleikkivinkkejä? Olisi kiva kuulla ne, ehkä minäkin innostun!

♥ Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s