Kirkon musiikki

Vaikken itse kuulu kirkkoon tai ole uskonnollinen, halusimme kuitenkin kirkkohäät. Kirkossa käynti tuo minulle aina tietynlaista seesteisyyttä ja saa pohtimaan elämän tarkoitusta. Lisäksi kirkkohäät ovat mielestäni aina olleet kauniit. Myös Kerkolle oli tärkeää saada kirkkohäät, joten en nähnyt syytä miksi meillä ei voisi sellaisia olla.

Koska en kuulu kirkkoon, meille ei tule vihkimistä kirkossa vaan se täytyy hoitaa etukäteen maistraatissa. Sen sijaan meillä on kuitenkin kirkossa siunaaminen, joka on ymmärtääkseni hyvin saman tyyppinen kuin vihkiminenkin. Isoimpana erona taitaa olla se, ettei meitä julisteta aviopuolisoiksi, sillä se on jo maistraatissa tehty vihkimisen yhteydessä. Tuleekohan jollekin mieleen jotakin muuta isompaa eroa?

Pohdin pitkään meidän musiikkia kirkkoon, sillä en keksinyt mitään ihanaa uruilla soitettavaa sisääntulo- tai ulosmenomusiikkia. Olin kuullut, että riippuu todella paljon myös kanttorista minkälaista musiikkia saa häissä soittaa. Voitte kuvitella, miten paljon aloin asiaa stressata, kun minulle oli jo tullut päähänpinttymä kappaleista, jotka meille haluaisin.

Olin yhteydessä Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaan, johon myös Suomenlinnan kirkko kuuluu ja tiedustelin mahdollisuuksia vaikuttaa häiden musiikkiin. Minua pyydettiin olemaan yhteydessä suoraan johtavaan kanttoriin, jolle laitoinkin heti viestiä, että onnistuisiko ja sopisivatko ajattelemani kappalevalinnat kirkkoon, jos meillä olisi omat muusikot mukana. Ajattelin, että vaikka olenkin ajoissa liikkeellä, ehdin hyvin vielä muuttamaan kirkossa soitettavaa musiikkiamme, mikäli se ei jostain syystä onnistuisikaan.

Sisääntulo kappaleeksi halusimme sellolla ja pianolla soitettavan Christina Perryn A Thousand Years ja ulosmenokappaleeksi taas iki-ihanan Bach Cello Suite No.1, joka soitetaan siis pelkästään sellolla. Nämä kappaleet ovat mielestäni niin sopivat häihimme, että minua jännitti kovasti minkälaisen vastaanoton nämä saisivat.

Saimme kuitenkin luvan valintoihimme, ja olen ihan superinnoissani! Johtava kanttori jopa kertoi, että Suomenlinnan kirkossa on myös piano käytössä, mikäli haluaisimme käyttää myös pianoa kappalevalinnoissamme. Herkistyn joka kerta kuunnellessani kyseisiä kappaleita ja odotan innolla, että pääsen nämä valinnat kirkossa kuulemaan! Kappaleet soitetaan sellolla ja pianolla, ja soittamaan saimme Kerkon siskon miehen, sekä ystävän. Ihan superihanaa!

Suosittelen olemaan asian kanssa ajoissa liikkeellä, jotta voi sitten tarvittaessa muuttaa kappaleita kirkkoon sopivammaksi, jos aihe on itselle tärkeä! Oman kirkon seurakunnasta saa varmasti apuja siihen, mihin kannattaisi olla yhteydessä.

Onko teillä jo mietittynä kirkon kappaleet?

♥ Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s