Kaason hommia

//Yhteistyössä KultaamoMaxikarkki

Rakas ystäväni on menossa naimisiin elokuun viimeisenä viikonloppuna ja olin mukana viime viikonloppuna järjestämässä hänen polttareita kahden muun kaason kanssa. Olimme muutamia kertoja jutelleet ystäväni kanssa polttareista sekä meidän kummankin omista odotuksista ja kauhuskenaarioista, joten tiesin aika hyvin hänen toiveistaan. Silti polttareista stressaaminen tuli hieman yllätyksenä. En niinkään stressannut itse suunnittelua, vaan enemmänkin sitä, että toivoin polttareiden olevan kaikkea sitä mitä ystäväni toivoi ja hieman enemmänkin.

Ystäväni toimitti meille etukäteen listan kaikista niistä henkilöistä, jotka hän halusi meidän kutsuttavan juhliin. Tämä helpotti suunnitteluamme hurjasti!

Laitoimme Facebook eventin pystyyn, johon kutsuimme kaikki listalla olijat ja teimme sitä kautta kyselyitä päivämääristä ja budjetista. Todella nopeasti tuli päätös siitä, että pidämme viikonlopun yli kestävät juhlat (pe-su) sekä siitä, että olemme perjantain Helsingissä ja lauantaista sunnuntaihin olemme Tukholmassa. Kaasot olivat minulle ennestään tuttuja, mutta muuten kaikki muut olivat aivan uusia tuttavuuksia. Oli ihanaa, kuinka helppoa sopiminen oli ystäväni muiden läheisten kanssa.

Alun perin ohjelmaamme kuului Helsingissä twerkkaustunti ja Tukholmassa tankotanssitunti. Ystäväni on minun tapaani hieman räväkämpi persoona ja nämä suunnitelmat tuntuivat siltä, että hän varmasti pitäisi molemmista. Kuulimme kuitenkin polttareita edeltävänä iltapäivänä, että ystäväni ei lääkärin sanojen mukaan saisi urheilla. Stressiaste pongahti sataan, kun kuulimme tämän ja meidän ohjelmassamme oli tosiaan tanssimista. Voitte kuvitella, että torstai-iltapäivä kului googlen parissa ja ihmetellen mitä ihmettä keksimme tilalle. Onneksemme Helsingissä oli vielä 10 henkilön Escape Room vapaana oikeaan aikaan ja Tukholmassa pääsimme suppailemaan. Vaikka ohjelma olikin hyvin erilainen, kuin mitä alun perin piti, oli se kuitenkin onneksi tulevalle morsiamelle mieleinen. Huh!

Ohjelman lisäksi olimme varanneet Helsingistä Scandic Grand Marinasta Presidental sviitin, jossa olimme koko porukan voimin valmistautumassa illan ruokailuun Ravintola Brondassa ja klubi-iltaan. Sviittiin olimme saaneet Maxikarkki.fi pientä naposteltavaa, nam! Tilaus Maxikarkki.fi -sivustolla sujui superhelposti ja paketti tuli todella nopeasti perille. Valikoima oli todella suuri ja yllätyin, että valikoimassa oli paitsi naposteltavaa myös limppareita ja mehuja. Todella toimivaa, kun kaiken tuollaisen makean ja suolaisen saa kätevästi yhdestä sivustosta. Käytämme tätä varmasti omia häitämme varten!

Pääsin samalla testailemaan karkkibuffettiimme tulevia kippoja – toimii!

Lisäksi olimme saaneet Kultaamo nimiseltä yritykseltä syötävää kultahippua, jotka laitoimme alkumaljoihimme koristeeksi. Kultahiput toivat omalta osaltaan hieman luksusta iltaamme. Hiput oli helppo levittää laseihin ja oli todella riittoisaa.  Polttareita varten en ehtinyt kokeilemaan miten hippua voisi käyttää esimerkiksi leipoessa, mutta se on ehdottomasti seuraavaksi listalla!


Oli niin ihanaa viettää ystäväni polttareita. Olen ollut niin otettu ja onnellinen siitä, että saan olla yksi hänen kaasoista – itse kun miellän tämän kunniatehtäväksi. Pian hän astelee avioliittoon aivan ihanan ja hänelle täydellisen miehensä kanssa, enkä voisi olla onnellisempi hänen puolestaan. Olemme tunteneet jo 8 vuotta ja vaikkei avioliiton jälkeen mikään meidän välillä muutukaan, tuntuu jostain syystä kovin haikealta, että hänestä tulee Rouva. Tietyllä tapaa eräs vaihe meidän elämissä on ohi ja yhtäkkiä olemmekin jo ihan aikuisia naisia. Hassua!

Samalla olen tietenkin ajatellut kovasti omia polttareitani ja ajatus siitä, että alta 10 kuukauden päästä olen itsekin Rouva tuntuu hieman hassulta. Tietyllä tapaa mikään ei muutu; suhde mieheen säilyy samanlaisena, samalla tuntuu kuitenkin että kaikki muuttuu. Onneksi tässä on vielä aikaa pohtia ja ihmetellä tätä elämänmuutosta

Muutama vinkki muille kaasoille, jotka suunnittelevat ystävänsä polttareita;

  1. Pyydä ystävältäsi lista kutsuttavista henkilöistä, tämä helpottaa sinua huomattavasti!
  2. Pyri suunnittelemaan sellaiset polttarit, joihin mahdollisimman moni pääsisi mukaan
  3. Tee polttareista ystäväsi näköiset
  4. Jos et ole varma, mitä ystäväsi polttareiltaan odottaa: kysy!
  5. Joskus tulee muuttujia ja joudutkin viime tippaan suunnittelemaan esimerkiksi ohjelman uusiksi – vaikka stressaisitkin, muista ettet voi asialle mitään!
  6. Tutustu ystäväsi muihin ystäviin
  7. NAUTI ja OTA PALJON KUVIA – kuvia on ihana katsoa jälkikäteen
  8. Muista kysyä lupa kuvien julkaisemiseen sosiaalisessa mediassa kaikilta kuvissa näkyviltä henkilöiltä 😉

Oletko sinä päässyt suunnittelemaan ystäväsi polttareita? Minkälaiset odotukset sinulla on omiin polttareihisi?

-Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s