Hääkuvaajamme

Tapasimme viime viikolla iki-ihanan hääkuvaajamme Niki Strbianin lounaan merkeissä ja muistin, etten ole kirjoittanut hääkuvaajan valinnasta postausta laisinkaan! Tämä vääryys täytyy tietenkin saman tien korjata.

Kun menimme vuosi sitten elokuussa kihloihin, äitini halusi heti jutella hääkuvaajasta ja ottikin Nikin esille. Niki oli kuvannut monen hänen ystävänsä perhepotretteja ja äitini liputti kovasti häntä meille. Voitte vain arvata, että koska äiti häntä ehdotti en ainakaan halunnut häntä – heh! Muistan, kuinka minulle tuli heti sellainen olo, että ”voi ei, nytkö tämä jo alkaa – vastahan menimme muutama tunti sitten kihloihin!”.

Kartoitimmekin sitten Facebookin välityksellä hyviä valokuvaajia ja otimme heihin yhteyttä tarjouspyynnön merkeissä. Halusin ehdottomasti dokumentaarisen hääkuvauksen eli sen, että kuvaaja on paikalla heti aamun laittautumisesta yön pikkutunneille saakka. Näin saisimme kuvat kaikista niistä pienistäkin hetkistä. Kerkko meinasi saada sydänkohtauksen, kun kuuli mitä valokuvaaja maksaisi. Hän kun oli ajatellut hintojen pyörivän alle tuhannessa eurossa! Todellisuus iski vasten kasvoja, kun hinnat pyörivätkin melko lailla kaikki 1800 ja 2200 euron välillä.

Järjestimme 7. lokakuuta 2017 kihlajaiset ja äitini toiveesta otimme Nikin sinne kuvaamaan, sillä äitini mielestä meidän täytyi nähdä Niki ja hänen työnjälkensä. Pakko sanoa, että kyllä äidit tietävät parhaiten!En ollut koskaan ollut valokuvattavana ja ajatus hieman hirvitti alkuun. Niki oli kuitenkin ihan superpositiivinen, iloinen ja sai kaikki vieraammekin rentoutumaan kameran edestä. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos!Juhlien jälkeen varasimme heti hänet hääkuvaajaksemme ja viime viikolla näimme hänet pitkästä aikaa lounaan merkeissä.

Kuva: Niki Strbian
Kuva: Niki Strbian

Viime viikkoisen palaverin tarkoituksena oli käydä hieman hääsuunnitelmiamme läpi; mitä olemme suunnitelleet ja millainen aikajana juhlille on. Sovimme, että nimeämme yhden bestmanin tai kaason vastaamaan siitä, että pitää Nikin läpi päivän loopissa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Lisäksi minulle oli tärkeää kysyä, että sopiiko hänelle istua ruokailun aikana häävieraidemme kanssa samassa pöydässä, sillä koemme hänet yhdeksi tärkeäksi vieraaksemme – hän kun kuitenkin dokumentoi kuvin elämämme tähän asti ikimuistoisinta päiväämme. Onneksi tämä sopi, olisi tuntunut hassulta istuttaa hänet jonnekin takahuoneeseen syömään.

On ihanaa, kun on löytänyt kuvaajan, jonka kanssa tulee hyvin juttuun. Koen, että olemme super hyvissä käsissä, enkä jännitä ollenkaan päivämme valokuvausta. Suosittelen siis todellakin olemaan yhteydessä eri kuvaajiin ja katsomaan paitsi työn jälki kuvaajan portfoliosta, myös tutustumaan häneen henkilönä. En itse voisi kuvitellakaan, että häitämme tulisi kuvaamaan sellainen kuvaaja, jonka kanssa emme tulisi erityisemmin juttuun.

Onko teillä jo kuvaaja?

♥ Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s