Lontoon häämessut, The National Wedding Show

Olin haaveillut ulkomaiden häämessuista jo tovin, kun kesällä näin mainokset Lontoon isoistaThe National Wedding Showhäämessuista. Viime viikonloppuna messut vihdoin järjestettiin ja lensimme äitini kanssa lauantai aamuna Lontooseen messuilemaan ja viettämään hieman äiti-tytär aikaa, kotiin tulimme myöhään sunnuntai-iltana.

Saavuimme lauantai aamuna Lontooseen ja lähdimme suoraan Gatwickin lentokentältä suunnistamaan kohti Olympiaa, jossa messut järjestettiin. Olin ostanut meille VIP-liput messuille, johon kuului VIP sisäänkäynti, sekä yhdet GT:t, goodiebagit ja istumapaikat hääpukunäytökseen. VIP-lippujen ostajille oli järjestetty oma pieni lounge, josta sai haettua GT:n ja goodiebagin ja suuntasimmekin heti alkuun äitini kanssa sinne.

Alkumaljat VIP loungessa

Loungessa oli paljon naisia kaasojen tai äitien kanssa, ja jotkut olivat jopa saaneet tulevan miehensäkin otettua mukaan messuille. Kaikki olivat niin hyvällä tuulella ja odottivat messuja paljon. Osa oli jo kierrellyt hetken ja tutkivat näytteilleasettajien antamia flyereita. Mekin innostuimme muita katsellessa ja GT:n juonnin jälkeen suuntasimme kahlaamaan messuja läpi.

Upean äitini kanssa Lontoon taksissa matkalla messuille

Messut olivat mielestäni hyvin erilaiset, kuin mitä olen Suomessa messuja käynyt. Huomioni kiinnittyi kukka-asetelmiin, upeisiin kakkuihin ja häämekkoihin, joita oli joka puolella messuja niin ylä- kuin alakerrassa. Messuilla oli toki myös paljon pitopalveluita ja upeita hääpaikkoja, mutta ne eivät tietenkään omaa huomiotani niin kiinnittäneet. Olin hieman pettynyt vihkisormusvalikoimaan, sillä olin ajatellut, että olisin oman vihkisormukseni ostanut messuilta. Suurin osa sormuksista oli sileitä simppeleitä, ilman mitään timantteja. Muutamia timanttisormuksia oli, mutta ne eivät olleet ihan sitä mitä etsin. Täytyy siis vihkisormuksen metsästystä vielä jatkaa!

Kaikki näytteilleasettajat olivat todella mukavia ja heitä ei haitannut ollenkaan, etten ollut heiltä ostamassa palveluita vaan useat kyselivät Suomesta ja juhlapaikastamme, milloin olemme menneet kihloihin ja kauanko olemme olleet yhdessä.

Messuille oli asetettu livemusiikkia ympäriinsä; jostain kuului ihanaa vahvaa soulhenkistä laulua, jostain taas romanttista selloa tai saksofonia. Oli ihanaa, kun esiintyjiä sai fiilistellä messuilla ja he nostattivat omalla esiintymisellään tunnelmaa.

Kukka-asetelmat ovat selkeästi ihan erilaisessa keskiössä Englannin messuilla, kuin mitä Suomessa on nähnyt. Joka puolella oli upeita isoja ja pienempiä asetelmia. Asetelmat oli tehty niin tuoreista kukista, kuin silkkikukista. Värejä oli käytetty paljon ja eri tyyppisiä kukkia oli yhdistetty toisiinsa. Olen itse haaveillut isoista kukka-asetelmista ja voin kertoa, ettei haaveeni tämän osalta ole hävinnyt mihinkään nähtyäni näitä asetelmia. Myös erilaiset kukkaseinät ovat selkeästi muodissa häämaailmassa ja voin sanoa, että olivat kyllä upeita!

Myös erilaiset kakut olivat joka puolella messuja. Näillä messuilla hienot koristelut olivat keskiössä jokaisella kakuntekijällä, kun taas meillä tuntuu ”Naked caket” olevan enemmän muodissa tällä hetkellä. Kakuista oltiin tehty taideteoksia ja pääsimme muutamia kakkuja maistelemaankin, nam!

Hääpuvuissa näkyi paljon laahuksia, blingiä ja boho-henkisiä mekkoja oli myös paljon. Olin äitilleni luvannut, että kokeilen mekkoja päälleni ja lunastin lupaukseni – eli ensimäistä kertaa kokeilin häämekkoja päälleni. Iik! Pelkäsin kamalasti, että näkisin peilistä sellaisen morsiamen, jolta en halua hääpäivänäni näyttää. Olin kuitenkin todella positiivisesti yllättynyt, kun näky ei ollutkaan sellainen mitä olin omassa päässäni kuvitellut. Näytin hyvältä juuri tällaisena kuin tällä hetkellä olen, vaikkakin hieman paremmassa kunnossa olisi kiva olla. Sain muutaman viikon kateissa olleen motivaationi takaisin treenaamiseen ja terveelliseen elämäntapaan. Voin siis suositella kaikille teille, jotka kamppailette myös niiden omien päässänne olevien mörköjen kanssa tästä, että kokeilette mekkoja rohkeasti päälle!

Voin kertoa, että kokeilin itse fishtail tyyppistä mekkoa päälleni ja näytin ihan naurettavalta. Omaan kroppaani se ei yksinkertaisesti sovi. Se ei kuitenkaan lannistanut, sillä löysin kaksi muuta tyyliä, jotka imartelivat juuri minun kroppaani! Tästä on siis hyvä lähteä kokeilemaan mekkoja uudestaan.

Kuten arvata saattaa, olen ihan super tyytyväinen siihen, että päätimme äitini kanssa lähteä kyseisiin messuihin hakemaan inspiraatiota ja viettämään ihanaa äiti-tytär aikaa! Voin suositella tätä ihan jokaiselle.

Oletko sinä käynyt ulkomailla messuilla?

-Sarah

P.S.: Tallensin Instagramin ”Moments” -osioon kuvaamani messupäivän, jota pääset milloin vain katsomaan ja palaamaan johonkin tiettyyn asiaan, esim. hääpukunäytös löytyy videoina sieltä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s