Matkalla kohti parempaa itsetuntoa häiden avulla

Vaikka olen lapsesta saakka ollut aina esillä ja esiintynyt, minulla on aina ollut huono itsetunto. Suurimpana ongelmana koin varsinkin lapsena maahanmuuttajataustani ja riitaisan eroperheen arjen, josta en kehdannut kenenkään kanssa oikein keskustella nuorempana. Valtavat ulkonäköpaineet, mitä jokainen varmasti kokee enemmän tai vähemmän, eivät myöskään ole helpottaneet asiaa.

Kuten hyvin monta muutakin, minua kiusattiin pitkään. En kuitenkaan koe, että minua olisi kohdeltu jotenkin epäreilusti, sillä olen varmasti itsekin ollut mukana jossain kiusaamistilanteissa. Silti, kaikki nuorempana koetut asiat ovat muovanneet minusta epävarman ja hieman pelokkaankin naisen, joka aina hieman epäilee ja analysoi muiden ihmisten lähtökohtia.

Aloittaessani hääsuunnittelua isoin ongelmakohtani oli ulkonäköni, joka on muutaman vuoden aikana muuttunut. Toki iän tuomia naisellisiakin muotoja on tullut, mutta sen lisäksi olen lihonut jonkun verran. Viime vuoden aikana sain kuitenkin pudotettua painoa kymmenisen kilon verran, joka on varmasti omalla tavallaan kohottanut itsetuntoani. 

En ole edelleenkään ihan sellaisessa kunnossa kuin haluaisin unelmissani olla häissämme, mutta kumma kyllä olen tyytyväinen tämän hetkiseen ulkonäkööni ja koen, että olen löytänyt tietyllä tapaa myös sisäisen rauhan ja uskon sen olevan lähtöisin hääsuunnittelustamme.

Olen löytänyt upeita naisia ympärilleni muun muassa muista hääbloggaajista ja voinkin sanoa, että olen saanut monta uutta ihanaa ystävää. Häämaailmassa ylipäätään on valtava positiivisuuden energia, jossa kaikki tsemppaavat toisiaan ja iloitsevat aidosti toistensa puolesta. Tämä onkin yksi syy, miksi rakastan bloggaamistakin niin paljon.

Käännekohta itsetuntoni kohoamiseen oli kuitenkin se hetki, kun löysin hääpukuni ja kaikki ne itsetuntoani alentavat ongelmakohdat kaikkosivat mielestäni. Ymmärsin vihdoin olevani upea ja enemmän kuin riittävä juuri tällaisena kuin olen!

Haastankin jokaisen teistä, jotka mahdollisesti kamppailette omien mörköjenne kanssa, muistuttamaan itseänne siitä, että olette täydellisiä juuri sellaisena kuin olette – ihan oikeasti – ja miettimään, mistä olette erityisen ylpeitä itsestänne joko ulkoisesti tai sisäisesti ♥

♥ Sarah

Luethan myös:
x Mitä meillä heitetään tai huiskutetaan kirkosta poistuessa?
Tuleeko minusta tarpeeksi hyvä vaimo?
Häämatkan hotellit

4 vastausta artikkeliin “Matkalla kohti parempaa itsetuntoa häiden avulla

 1. En taida olla yhtään itsevarmempi kuin ennen. Toki mulla ei ole ongelmia ulkonäköni suhteen, mulle on ihan sama mitä muut sanoo..Mä näytän tältä enkä muuta voi.
  Ongelma on enemmänki hylkäämisen pelossa. Tavallaan menneisyys nostaa päätään varsinkin jos olen yksin tai itsekseen paljon. Jotenkin unohdan kaiken sen mitä toinen on tehny ja sanonu osoittaakseen mulle et mä olen ainoa, oikea ja viimeinen ja hyvä sellasena kuin olen. Toki meidän suhteen vahvoja puolia on se että me ollaan rehellisesti nostettu möröt pöydälle. Tuetaan toinen toisiamme silloin ku toinen horjuu.
  Mä nyt toivon et meidän kihla/vihkisormukset (meille tulee vain yhdet molemmille) kun tulee ni sitä sormusta katsomalla muistais et toinen rakastaa.

  Tykkää

  1. Lähetän sinulle täältä isot rutistus halit ❤ Olet täydellinen, muista se aina! Kumppanisi on sinua kosinut SINUN vuoksi, koska olet hänelle se oikea

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s